Nagyi kedvenc süteménye
Hozzávalók a tésztához:
- 7 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 51 dkg cukor
- 22 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 dkg dió
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1 csomag gesztenyemassza
- tejszínhab
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici rum
Elkészítése:
7 tojásfehérjét, 1 csomag vaníliás cukrot, 26 dkg cukorral felverünk, közben
adagolunk hozzá 12 kanál vizet és jó keményre verjük, belekeverjük a 7 tojássárgáját, 22 dkg lisztbe
1 csomag sütőport és 6 dkg diót keverünk, és a felvert tojásfehérjéhez fakanállal hozzákeverjük.
A csokipudingot a tejben felfőzzük és kihűtjük. A margarint 25 dkg cukorral jó habosra keverjük és a
kihűlt pudinggal egyneművé keverjük. Végül egy csomag gesztenyemasszát átgyúrunk rummal és egy kevés
vaníliás cukorral és jól összekeverjük a pudinggal.
A krémet a megsült, kihűlt tészta tetjére kenjük. Végül tejszínhabot teszünk rá.
JÓ ÉTVÁGYAT!